Виното е поезија во шише.

-- Robert Louis Stevenson--

03/05/2018

Како да го пиете и вистински го искусите црвеното вино

Црвеното вино е веројатно најпопуларниот избор на вино ширум светот. Со толку многу варијации, мешавини и вкус профили, се чини дека нема крај на потенцијалните креации […]
30/03/2018

Кулинарски тајни на готвењето со вино

Се прашувате што да правите со некои вина што сте ги купиле по намалени цени? Или пак сакате некое подобро вино да го искористите во подготовка […]
01/03/2018

Познатото италијанско бело вино: Prosecco…

За италијанците, виното е култура.  Специјално е одбран тој збор, затоа што нема друг збор кој може да го опише значењето на виното во Италија. Италијанско […]
26/02/2018

Чаши за вино – Пијте го виното правилно – 2 дел

Се што правите, правете го тоа темелно и до крај. Уживате во пиењето вино ? Направете си го уживањето уште подлабоко со тоа што ќе пиете […]
26/02/2018

Чаши за вино – Пијте го виното правилно – 1 дел

Дали некогаш сте забележале колку различни чаши за вино постојат? Секој ресторан има свои вински чаши, со различен облик или големина од чашите за вино што […]
15/02/2018

10 неверојатни факти за виното

Виното е многу стар и комплексен пијалок со долга и фасцинантна историја. Ќе ви требаат неколку години на студии за да ја разберете неговата сложеност и […]
03/02/2018

Египет, виното и античките фараони

Одкако го разгледавме постанокот на виното од пред 6000 години п.н.е, може да скокнеме неколку илјади години во иднината. Тоа е ерата на египет и египетските […]
03/02/2018

Виното низ историјата на човештвото

Виното е популарен напиток на човештвото илјадници години. Нашата природна наклонетост кон овој пијалок произлегува од прекрасниот вкус, неговите хранливи својства и не помалку од неговите […]