Цвеќињата секогаш ги прават луѓето подобри, посреќни и покорисни. Tие се сонце, храна и лек за душата.

-- Luis Barragan--

25/01/2018

Затворенoто градинарство е мир на умот

Сакате да се чувствувате посреќни, покреативни, помалку стресни и повеќе поврзани? Купете куќни растенија. Националната асоцијација за градинарство објави дека повеќе од една третина од американските […]
25/01/2018

Изработка на Цветни круни од вистински цвеќиња

Со векови, цветните круни на сите стилови и модата пренесоа значајни пораки и стана почесна традиција низ целиот свет. Тие биле суштински дел од специјалните церемонии, […]
24/01/2018

На пазар. Однесете ги вашите култури на едно повисоко ниво

Можеме со сигурност да кажеме  дека локалните производи се тука за да останат. Пазарите на фармерите се во пораст во градовите низ целата планета, обезбедувајќи прекрасна […]
20/01/2018

Заштита на растенијата од зимско време

Ќе признаам дека сум голем обожавател на зимата. Првите дождови се убави, пријатни и сезонски. Првите снегови се прекрасни, се е бело, најубавите празници и Божиќ. […]
19/01/2018

Совети и трикови: Техники за голем потенцијал во малите градини

Градинарите кои живеат во урбани или приградски места честопати се обесхрабруваат од она што го гледаат како место за садење кое е помалку од доволно. Ви […]
19/01/2018

Подготовка на вашата градина за зима

Кон крајот на летото и почетокот на есента, скари се уште се печат, децата сè уште пливаат, а градината е во целосна слава. Подготвувањето за следната […]
17/01/2018

Совршен тревник како на стадион! Спремете го вашиот тревник за финалето

Дали вашето срце потскокнува кога гледате фудбал  и  гледате уредно шарени линии по теренот за играње? Оние чисти и остри модели – шах, дијаманти, ленти – […]