15/03/2018

Кикириките и придобивките кон здравјето на човекот

Кикириките секојдневно ги јадеме. Одите после тренинг на пиво? Ви носат кикирики. Гледате фудбал во домашна атмосфера во кафич? Ви носат кикирики. Во поранешна Piazza Liberta […]
13/03/2018

Земјоделието 50 години во иднината

Земјоделието и прехранбената индустрија се соочуваат со големи предизвици. Тие мора да ја нахранат брзо растечката светска популација. А во исто време и да обезбеди најдобар […]
08/03/2018

Зошто жените добиваат цвеќиња за 8ми март?

Меѓународниот ден на жената е на 8 март. Долгоочекуваниот празник има историја на борбата за правата на жените, а денот може да се препознае на многу […]
07/03/2018

Топ 5 најскапи чаеви во светот

До сега, не го знаев ова, додека не почнав да го истражувам, но чајот е, всушност, најпопуларниот пијалак во светот. Мислам навистина најпопуларен. Тој се консумира […]
07/03/2018

22 земји. 22 различни култури на пиење чај- дел 2

Продолжуваме понатаму со разгледување на останатите 12 земји кои чајот го сметаат за дел од нивната култура. 11. Пакистан Чај (chai) не е ексклузивен за Индија. […]
06/03/2018

Чудото Бери прави чуда со вашето здравје

Природата се ни дала на дланка. Чудата се околу нас. Чудото на природата велат луѓето дека е баш оваа бобинка. А името е дадено уште со […]
06/03/2018

Што всушност претставува медот

Мед? Хммм…Сте се запрашале ли некогаш што всушност е медот и што внесувате во организмот ? Некои медот секојдневно го внесуваат. Некои само при настинки со […]
05/03/2018

Различни видови земјоделски практики

Во оваа статија ќе ги разгледаме земјоделските практики. Секој земјоделец, производител, човек навлезен во оваа бранша, во зависност од тоа дали живее во развиена држава или […]