30/05/2018

Растение кое најбрзо расте

Дали некогаш сте се запрашале кое растение во природата најбрзо расте? Чувате цвеќиња, растенија дома, по дворови по градини. Природата колку што може да биде фасцинантна […]
30/05/2018

Неверојатни трикови за здраво и бујно цвеќе

Најискусните цвеќари ви ги пренесуваат нивните искуства и трикови како вашите цвеќиња да изгледаат бујни , здрави и расцветани. Уредете ги своте градини и домови со […]
29/05/2018

Како пчелите реагираат кога нема да ја прифатат матицата

Одлично видео во кое стручен пчелар објаснува што се случува кога вештачки ќе донесете матица во кошницата и згора на се, таа нема да биде прифатена […]
29/05/2018

Како пчелата работничка станува матица

Пчелите имаат многу суров хиерархиски систем. Од илјадниците пчели кои се наоѓаат во кошницата, скоро сите се пчели работнички. Тие целиот свој живот работат, вклучувајќи градење […]
29/05/2018

Дали знаете зошто сончогледот секогаш се врти кон сонцето?

Сите ние на овој или на оној начин знаеме, сме научиле, ни кажале дека сончогледот се врти накај сонцето. Но дали сте се запрашале зошто го […]
29/05/2018

Тајните на ванилата

На североисточниот брег на Мадагаскар, заштитен од бујна дождовна шума, расте најубавата од сите орхидеи, VANILLA, раскошна, восочна, скротена од човекот. Само неколку мажи и жени […]
29/05/2018

Фарма на иднината којашто користи 95% помалку вода

Додека урбаното население продолжува да расте, иноваторите го надминуваат традиционалното земјоделство како начин да ги нахранат сите, а во исто време го намалат влијанието врз нашето […]
23/05/2018

Избор за трактор на годината 2018

Ако до сега сте сметале дека земјоделието е досадно и дека целата фама околу моторните возила и машините се врти околу автомобилите, не сте во право. […]