Земјоделството е нашата најмудра потрага, бидејќи на крајот ќе придонесе за вистинско богатство, добар морал и среќа

--Thomas Jefferson --

30/05/2018

Растение кое најбрзо расте

Дали некогаш сте се запрашале кое растение во природата најбрзо расте? Чувате цвеќиња, растенија дома, по дворови по градини. Природата колку што може да биде фасцинантна […]
29/05/2018

Дали знаете зошто сончогледот секогаш се врти кон сонцето?

Сите ние на овој или на оној начин знаеме, сме научиле, ни кажале дека сончогледот се врти накај сонцето. Но дали сте се запрашале зошто го […]
29/05/2018

Тајните на ванилата

На североисточниот брег на Мадагаскар, заштитен од бујна дождовна шума, расте најубавата од сите орхидеи, VANILLA, раскошна, восочна, скротена од човекот. Само неколку мажи и жени […]
23/05/2018

Топ 10 плодови кои изгледале сосема поинаку во минатото

Гледајќи ги денешните плодови, можеме да забележиме дека е обрнато големо внимание на нивниот изглед, боја. Во Европската унија има посебни начела како една земјоделска култура […]
04/04/2018

Интересни факти за јајцата и поврзаноста со Велигден

Полека се ближиме до најголемиот Христијански празник- Велигден. Јајцата се главениот симбол на овој празник. Ајде во овој пост да пробаме да ги поврземе овие две […]
23/03/2018

22 март- Светскиот ден на водата- природата за водата

Оваа година Светскиот ден на водата има една интересна тема. Таа е следната: „Одговорот е во природата. Како можеме да ги намалиме поплавите, сушите и загадувањето […]
08/03/2018

Зошто жените добиваат цвеќиња за 8ми март?

Меѓународниот ден на жената е на 8 март. Долгоочекуваниот празник има историја на борбата за правата на жените, а денот може да се препознае на многу […]
05/03/2018

Различни видови земјоделски практики

Во оваа статија ќе ги разгледаме земјоделските практики. Секој земјоделец, производител, човек навлезен во оваа бранша, во зависност од тоа дали живее во развиена држава или […]
26/02/2018

Мали совети за штедењето на водата

Штедењето вода е иднината. Понекогаш свесно или несвесно ние луѓето без причина трошиме огромни количества вода. Дали некогаш сте седнале да размислите или да направите математика […]