Растение кое најбрзо расте

Дали некогаш сте се запрашале кое растение во природата најбрзо расте? Чувате цвеќиња, растенија дома, по дворови по градини. Природата колку што може да биде фасцинантна ние може само да сонуваме. Па така доаѓаме и до делот да ви го откриеме тоа растение.

Пред да го погледнете видеото ќе ви кажеме само дека ова растение се користи во индустријата за мебел. Во кина тоа е симбол на долговечноста, а во Индија е симбол на пријателството. Источните народи го обожуваат ова растение и го користат во кулинарството. Јадењата добиваат деликатен и специфичен вкус.

и точниот одговор е…

Antonio Momiroski
Antonio Momiroski
Магистер по земјоделски науки. Голем љубител на природата и науката.