Како пчелите реагираат кога нема да ја прифатат матицата

Одлично видео во кое стручен пчелар објаснува што се случува кога вештачки ќе донесете матица во кошницата и згора на се, таа нема да биде прифатена од пчелите работнички. Просто и едноставно таа ќе биде убиена за од прилика 30 до 60 секунди. Матицата е намерно ставена во специјална кутија и оставена на кошницата.

Реакцијата на пчелите работнички е зачудувачка.

Antonio Momiroski
Antonio Momiroski
Магистер по земјоделски науки. Голем љубител на природата и науката.