Топ 10 плодови кои изгледале сосема поинаку во минатото

Гледајќи ги денешните плодови, можеме да забележиме дека е обрнато големо внимание на нивниот изглед, боја. Во Европската унија има посебни начела како една земјоделска култура треба да изгледа за да биде достојна за нивниот пазар. Вкусот и пластичноста е сосема друга тема на разговор.

Но секојдневната храна, овошјето и зеленчукот изгледале сосема поинаку, пред да почнеме да ги култивираме. Еве 10 плодови на овошје и зеленчук што изгледала многу поразлично пред многу години!

 

Antonio Momiroski
Antonio Momiroski
Магистер по земјоделски науки. Голем љубител на природата и науката.