Не можеш да им се доближиш на луѓето без љубов, како што не можеш да и се доближиш на пчелата без грижа. Толкава е вредноста на пчелите.

--Lev Nikolayevich Tolstoy--

29/05/2018

Како пчелите реагираат кога нема да ја прифатат матицата

Одлично видео во кое стручен пчелар објаснува што се случува кога вештачки ќе донесете матица во кошницата и згора на се, таа нема да биде прифатена […]
29/05/2018

Како пчелата работничка станува матица

Пчелите имаат многу суров хиерархиски систем. Од илјадниците пчели кои се наоѓаат во кошницата, скоро сите се пчели работнички. Тие целиот свој живот работат, вклучувајќи градење […]
29/03/2018

Walmart патентираше автономни роботски пчели

Сонот на секоја корпорација, каде годишно се слеваат повеќе милијарди долари, е секако играње со природата. Барање начини да се замени нешто со електроника. Да си […]
06/03/2018

Што всушност претставува медот

Мед? Хммм…Сте се запрашале ли некогаш што всушност е медот и што внесувате во организмот ? Некои медот секојдневно го внесуваат. Некои само при настинки со […]
21/02/2018

Животот на пчелите во нивниот замок- кошницата

Сте биле во војска? И да не сте биле знаете како се поставени таму работите нели? Се функционира совршено. Секој си го знае местото и работата […]
21/02/2018

Возбудливиот и фасцинантен свет на пчелите…

Добредојдовте во  магичниот свет на пчелите. Прекрасни работи, фасцинантни факти можат да се научат за овие инсекти кои ќе речеме ја држат целата планета  на свој […]
21/02/2018

Потекло и историја на најблагородната храна- медот

Има многу теории за тоа од каде и пред колку години потекнува медот? Кој го вкусил? Како увидел дека тоа е еден од најубавите дарови на […]