Новости

Документација за користење на средствата од ИПАРД

БАРАЊЕ за издавање на документација потребна за поднесување на барање по јавен повик за користење на средствата од ИПАРД. На ...
Повеќе

Кикириките и придобивките кон здравјето на човекот

Кикириките секојдневно ги јадеме. Одите после тренинг на пиво? Ви носат кикирики. Гледате фудбал во домашна атмосфера во кафич? Ви ...
Повеќе

Земјоделието 50 години во иднината

Земјоделието и прехранбената индустрија се соочуваат со големи предизвици. Тие мора да ја нахранат брзо растечката светска популација. А во ...
Повеќе

Зошто жените добиваат цвеќиња за 8ми март?

Меѓународниот ден на жената е на 8 март. Долгоочекуваниот празник има историја на борбата за правата на жените, а денот ...
Повеќе

Топ 5 најскапи чаеви во светот

До сега, не го знаев ова, додека не почнав да го истражувам, но чајот е, всушност, најпопуларниот пијалак во светот ...
Повеќе

22 земји. 22 различни култури на пиење чај- дел 2

Продолжуваме понатаму со разгледување на останатите 12 земји кои чајот го сметаат за дел од нивната култура. 11. Пакистан Чај ...
Повеќе
Loading...

Агро мапа

Ова е нашата лична селекција на врвни агро-места во Македонија
кои мислиме дека мора барем еднаш да ги посетите ако сте тука.
 

Агро Берза

Детална анализа на вредноста на секој агро производ во Македонија.
13/03/2018

Земјоделието 50 години во иднината

Земјоделието и прехранбената индустрија се соочуваат со големи предизвици. Тие мора да ја нахранат брзо растечката светска популација. А во исто време и да обезбеди најдобар […]
05/03/2018

11 одржливи факти за земјоделието

Земјоделието како гранка се наоѓа во многу деликатна моментална положба. Битката се води на светско ниво и во неа се засегнати органското производство и зачувувањето на […]
16/01/2018

Иднината на земјоделството? Паметно земјоделство

Земјоделскиот сектор ќе се соочи со огромни предизвици со цел да ги нахрани 9,6 милијарди луѓе кои ФАО ги предвидува дека ќе се населат на планетата […]
08/03/2018

Зошто жените добиваат цвеќиња за 8ми март?

Меѓународниот ден на жената е на 8 март. Долгоочекуваниот празник има историја на борбата за правата на жените, а денот може да се препознае на многу […]
05/03/2018

Различни видови земјоделски практики

Во оваа статија ќе ги разгледаме земјоделските практики. Секој земјоделец, производител, човек навлезен во оваа бранша, во зависност од тоа дали живее во развиена држава или […]
26/02/2018

Мали совети за штедењето на водата

Штедењето вода е иднината. Понекогаш свесно или несвесно ние луѓето без причина трошиме огромни количества вода. Дали некогаш сте седнале да размислите или да направите математика […]
15/03/2018

Кикириките и придобивките кон здравјето на човекот

Кикириките секојдневно ги јадеме. Одите после тренинг на пиво? Ви носат кикирики. Гледате фудбал во домашна атмосфера во кафич? Ви носат кикирики. Во поранешна Piazza Liberta […]
06/03/2018

Чудото Бери прави чуда со вашето здравје

Природата се ни дала на дланка. Чудата се околу нас. Чудото на природата велат луѓето дека е баш оваа бобинка. А името е дадено уште со […]
03/02/2018

Мангостин – Тропскиот евергрин

Драги читатели. На местото број 5 решивме да ви го  претставиме Тропскиот евергрин-Мангостинот. Уживајте… Виолетова мангустана (Garcinia mangostana), позната едноставно како мангостин, е тропско зимзелено дрво. […]
25/01/2018

Затворенoто градинарство е мир на умот

Сакате да се чувствувате посреќни, покреативни, помалку стресни и повеќе поврзани? Купете куќни растенија. Националната асоцијација за градинарство објави дека повеќе од една третина од американските […]
25/01/2018

Изработка на Цветни круни од вистински цвеќиња

Со векови, цветните круни на сите стилови и модата пренесоа значајни пораки и стана почесна традиција низ целиот свет. Тие биле суштински дел од специјалните церемонии, […]
24/01/2018

На пазар. Однесете ги вашите култури на едно повисоко ниво

Можеме со сигурност да кажеме  дека локалните производи се тука за да останат. Пазарите на фармерите се во пораст во градовите низ целата планета, обезбедувајќи прекрасна […]